Hlavní obsah

Sanitka, která srazila a zabila chodkyni, jela se zapnutými majáky. Neoprávněně, tvrdí vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Auto záchranné služby, které v neděli srazilo a usmrtilo v Praze chodkyni, jelo se zapnutými majáky. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové je řidič použil neoprávněně, protože nejel k žádnému případu. Záchranná služba z toho vyvodí pracovní důsledky.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vozu pražské záchranky ve VysočanechVideo: Novinky

 
Článek

Auto bylo podle Poštové v neděli večer v pohotovostním režimu, což znamená, že je v případě potřeby nasazeno se službu konajícím lékařem. V neděli to byl ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch. Ten však v tu chvíli v autě nebyl, jel v něm pouze řidič.

„Z dosavadního interního šetření vyplývá, že vozidlo jelo v době nehody se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením. Vzhledem k tomu, že řidič nemířil k žádné události nahlášené zdravotnickým operačním střediskem, porušil vnitřní předpisy, která po došetření všech okolností vyvodí patřičné pracovněprávní důsledky,“ uvedla Poštová.

Vyjádřili soustrast 

Zdůraznila, že auto má kamerový záznam, který bude poskytnut policii jako důkazní materiál.

„Posláním zdravotnické záchranné služby je lidské životy zachraňovat, o to více této tragické události litujeme. Za zaměstnance záchranné služby vyjadřujeme pozůstalým hlubokou soustrast,“ sdělila Poštová.

Nehoda se stala v Novovysočanské ulici kolem deváté hodiny večer. Jednačtyřicetiletá žena byla resuscitována a následně převezena do nemocnice, kde zraněním podlehla. „Okolnostmi dopravní nehody se nyní zabývají kriminalisté. Dechová zkouška byla u řidiče negativní,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám