Hlavní obsah

Salačová se bojí, policie hlídá její dům

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obžalovaná kladenská podnikatelka Ivana Salačová (53), která zatím jako jediná přiznala u hlavního líčení s poslancem Davidem Rathem korupci při zakázkách ve Středočeském kraji, je pod zvýšeným dohledem policie.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jednatelka jedné ze stavebních firem Ivana Salačová

Článek

Právu to v pondělí řekla sama Salačová a bez dalších komentářů to potvrdil i státní zástupce Petr Jirát. Podle informací Práva z důvěryhodného zdroje policie na žádost Salačové především postavila hlídku u jejího domu v Kladně.

Salačová požádala Jiráta o pomoc v pátek poté, co se u hlavního líčení rozplakala a požádala, aby byl její výslech přerušen. [celá zpráva]

Stalo se tak prý v okamžiku, kdy podle svých slov už několik dní čelila různým poznámkám o tom, že se na ni někdo chystá, a především po přečtení příspěvku na internetu, kde jeden z přítomných novinářů napsal na sociální síť, že je „ženská na zabití a že se diví, že ji nepřejede auto“.

Obavy o sebe i rodinu

„Řešila jsem to a hovořila jsem i se státním zástupcem, kterému jsem řekla, že se obávám o svoji bezpečnost, a bylo mi sděleno, že se spojí s policejním orgánem, a řešila jsem to s policejním orgánem v pátek odpoledne,“ uvedla nejprve Salačová, která už u hlavního líčení zmínila obavy o sebe i rodinu, avšak bez konkrétních podezření.

Doplnila, že od propuštění z vazby po celou dobu žádné náznaky nezaznamenala.

Její obhájce Vojtěch Veverka sice nechtěl nijak opatření policistů komentovat, ale doplnil, že „jsou někde v dohledu“. Sama Salačová se ale během pondělního jednání i po budově soudu pohybovala pouze v přítomnosti svých obhájců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám