Hlavní obsah

Sahulu zřejmě zabili pro peníze, sebrali mu přes tisíc korun

– PRAHA
Právo, Radim Vaculík

Mluvčí středočeské policie Soňa Budská v neděli popřela informace některých médií o tom, že násilné smrti exkytaristy Tří sester Sahuly předcházel jeho konflikt s pozdějšími vrahy v baru v Kamenici. Pravděpodobným motivem jejich činu byla snaha vzít mu peníze.

Článek

„K žádnému konfliktu nebo nějaké hádce v hospodě nedošlo. Oni se tam jen viděli a vyhlídli si ho. Pak si na něj venku počkali,“ řekla v neděli Právu Budská s tím, že jednou z verzí možného motivu činu byla snaha podezřelých okrást hudebníka o peníze. „Vzali mu něco přes tisícovku,“ konstatovala mluvčí.

Policie Sahulu nemohla zpočátku identifikovat, a to nikoli kvůli tomu, že by byl zbit k nepoznání, jak se původně spekulovalo. „Tak hrozně zmlácený zase nebyl, ale neměl u sebe doklady. Našli jsme u něj určité písemnosti a mobilní telefon a na jeho základě jsme mrtvého identifikovali,“ upřesnila Budská.

Vraždili dva, třetí utekl

Policisté zadrželi trojici mladíků, ale následně podle Budské zjistili, že se na vraždě Sahuly podíleli jen dva z nich. „Ten třetí v době činu na místě vůbec nebyl. Utekl, než ho (Sahulu) zavraždili. Jeho výpověď nám k objasnění činu pomohla. Vše ale začalo tím, že se všichni tři mladíci ve svých výpovědích naprosto rozcházeli, což samozřejmě vyvolalo v policistech podezření,“ podotkla mluvčí.

Dvojice podezřelých mladíků ve věku 18 a 20 let už byla ze Sahulovy vraždy obviněna a státní zástupce pro oba požaduje vazbu. O té podle Budské rozhodne soud v pondělí.

Obviněným hrozí v případě soudní dohry 12 až 15 let vězení, případně i výjimečný trest až 25 let. Podle policie totiž nešlo o prostou vraždu, ale o skutek provedený zvlášť surovým způsobem a navíc zřejmě s přitěžujícím finančním motivem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám