Hlavní obsah

Z vraždy exkytaristy Tří sester Sahuly obvinili dva mladíky

Novinky,
PRAHA
Aktualizováno

Dva mladíci, osmnáctiletý a dvacetiletý, byli v sobotu obviněni z vraždy bývalého kytaristy skupiny Tři sestry Františka Sahuly. Byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Hrozí jim trest ve výši dvanácti až patnáct let, popřípadě trest výjimečný, uvedla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Článek

Dva obvinění jsou z okruhu tří podezřelých, které policie vyslýchala. „Po několikahodinovém výslechu měli policisté jasno, že dva z těch tří to udělali. Proto byli v sobotu odpoledne obviněni z trestného činu vraždy ve spolupachatelství, za což jim hrozí dvanáct až patnáct let až výjimečný trest,“ sdělila Novinkám Soňa Budská a dodala, že bude podán návrh na uvalení vazby.

„My jsme si je v noci na dnešek pozvali k podání vysvětlení. Výpovědi se trochu rozcházely. Po několikahodinovém výslechu měli policisté jasno, že dva z těch tří to udělali.

Mrtvého Sahulu ještě okradli

Sahulu přepadli, když se vracel v noci z hospody. Ubili ho k smrti a pak okradli. „Zjistili jsme, že Sahula noc před vraždou navštívil bar v Kamenici, kde mimo jiné přišel do kontaktu se třemi mladíky,“ uvedla Budská s tím, že mezi trojicí a Sahulou nedošlo k žádnému sporu.

“On odešel krátce po půlnoci a oni odešli chvilku po něm. Předešli ho a počkali si na něj v místech, kde byl později nalezen zavražděný. Dva z těch tří, osmnáctiletý a dvacetiletý, Sahulu kolem jedné v noci surově napadli a způsobili mu smrtelné zranění hlavy. Mrtvého pak okradli. Měl u sebe něco málo přes tisíc korun,“ dodala ještě mluvčí.

Sahulu našli policisté v pátek ráno. Sahulův obličej byl ranami tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací, uvedla pro ČTK Budská: "Mrtvého jsme ztotožnili na základě písemností, které jsme u něho nalezli."

Třetí vyslýchaný obviněn nebyl. „Nebyl útoku přítomen,“ uvedla Budská.

Sahula byl znám jako úchyl Průša

František Sahula od konce osmdesátých let několikrát spolurpacoval se skupinou Tři sestry a jejich vedoucím Lou Fanánkem Hagenem. Vedl také vlastní skupinu Synové výčepu. Nejvíce ho proslavila postavička úchyla Průši z klipu Hagenovy skupiny Hagen Baden.

Sahula měl opakovaně problémy se zákonem, již v roce 1991 ho policie hledala, protože neplatil alimenty. Letos na jaře strávil dva měsíce ve vězení. Údajně tam napsal texty na novou desku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám