Hlavní obsah

S průkazkou na MHD připravil německého podnikatele o 430 tisíc korun

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

S průkazkou na Městskou hromadnou dopravu (MHD) podvedl 47letý muž z Ostrova na Karlovarsku německého podnikatele, od kterého odebral bílé elektrospotřebiče za 430 tisíc korun, které nezaplatil. Muže, který se vydával při obchodní transakci za svého bratra, policie obvinila z podvodu a poškozování cizích práv.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Karlovarští kriminalisté z hospodářské kriminálky sdělili 47letému muži z Ostrova podezření z pokračujícího přečinu podvodu a poškozování cizích práv,“ uvedla karlovarská krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

„Podezřelý měl v březnu či dubnu předloňského roku odebírat bílé elektrospotřebiče od společnosti se sídlem v Německu za částku přesahující 430 tisíc korun. Při převzetí zboží podezřelý muž vystupoval za svého bratra a též to dokladoval průkazkou, která opravňuje majitele k jízdě v hromadných dopravních prostředcích,“ popsala mluvčí.

Obviněný odebrané zboží později prodal, a to aniž by faktury za nákup před tím uhradil. „Podezřelý tak úmyslně uvedl majitele německé společnosti v omyl. Za podvod mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám