Hlavní obsah

Rychlík smetl v Praze na přejezdu auto, tlačil ho desítky metrů

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projíždějící rychlík smetl ve středu večer na železničním přejezdu v pražské Liboci osobní automobil. Jeho řidič vjel na přejezd v době, kdy se k němu blížil vlak. Ten pak po střetu tlačil auto před sebou několik desítek metrů daleko. Řidič vozu vyvázl z nehody s lehkým zraněním.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku a auta v LibociVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo po půl sedmé večer v ulici U Stanice v Praze 6. Auto na přejezdu smetl rychlík jedoucí z Kladna do pražských Dejvic.

"Jedná se o dopravní nehodu osobního automobilu a vlaku, při které byl zraněn řidič. Na místě je hlídka policistů z Oddělení dopravních nehod, která se nehodou v současné době zabývá. Pracujeme samozřejmě se všemi možnými verzemi příčiny střetu," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na místě zasahovali hasiči i záchranáři. V době jejich příjezdu už byl ale zraněný řidič mimo vozidlo.

"Jde o zhruba třicetiletého muže, který utrpěl lehká zranění. Naše posádka záchranářů - specialistů pro urgentní medicínu - ho ošetřila a převezla do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili místo nehody. Po příjezdu drážní jednotky pak evakuovali více než 30 cestujících z vlaku. Všichni vyvázli z nehody bez zranění.

"K nehodě došlo na železničním přejezdu bez závor, pouze se světelným zabezpečením. Zda bylo zabezpečovací zařízení v době nehody v provozu, je předmětem dalšího vyšetřování," doplnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám