Hlavní obsah

Rychlík na Olomoucku srazil člověka, vlaky nabraly zpoždění

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tragická nehoda omezila provoz na páteřní trati v úseku mezi Moravičany a Červenkou na Olomoucku, kde rychlík v kolejišti srazil a usmrtil člověka. České dráhy informovaly o události na webových stránkách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K nehodě došlo v 8:19. Rychlík jedoucí z Brna do Šumperku se srazil s osobou v prostoru veřejně nepřístupném, člověk na místě zemřel,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle informací Českých drah nebyla doprava na páteřní trati zastavena, provoz byl po dobu vyšetřování havárie veden po jedné traťové koleji ze dvou. Vlaky mohly nabrat zpoždění. Nyní už je provoz plně obnoven. Přesná příčina neštěstí je předmětem vyšetřování.

Vlak projížděl stanicí v Července u Litovle směrem na Prahu. „Postižený byl devětatřicetiletý cizinec. Nikomu z cestujících ve vlaku se nic nestalo. Dechová zkouška na alkohol byla u strojvedoucího vlaku negativní,“ doplnil mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje Libor Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám