Hlavní obsah

Rvačka v kempu skončila smrtí vodáka

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodácká zábava v kempu Branná u Vltavy na Českokrumlovsku skončila ve čtvrtek ráno smrtí čtyřicetiletého muže z Prahy. Parta několika mužů se bavila v pohostinství u místního bufetu, pak se však strhla velká rvačka a v sedm hodin ráno zůstalo u ohniště tělo zmláceného vodáka, které už nejevilo známky života.

Článek

"Je prokázáno, že večer utrpěl muž pohmožděniny po celém těle při rvačce, do které se zapojilo víc lidí. Přesnou příčinu smrti muže určí však až nařízená soudní pitva a zatím šetříme případ jako trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti," řekl Právu mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha s tím, že na jakékoliv podezření je zatím brzo. K tomu zda zadrželi, nebo vyslechli vodáky, kteří se do rvačky zapojili, se mluvčí nevyjádřil.

Záchranka přijela k už mrtvému tělu

Zavolaná záchranka už nemohla muži pomoci. "Přijeli jsme do kempu už k mrtvému vodákovi a lékař zjistil známky násilí po celém jeho těle," podotkl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Podle něho by bylo nyní spekulací tvrdit, že vodák zemřel na následky násilného útoku.

Většina očitých svědků rvačky vyrazila hned ve čtvrtek ráno znovu na řeku a do kempu přijížděli další vodáci, těch co zůstali, byla jen hrstka. "Přímo na místě jsem nebyl, ale od bufetu vyhrávala až do tří do rána hudba. Vodáci z Prahy, kteří přijeli na raftech a už měli trochu nakoupeno, to pořádně roztočili. Hráli na basu a zpívali, byla to taková hodně veselá parta. O rvačce vím jenom z toho, co lidé ráno před odjezdem na vodu říkali. Prý se do ní zapojilo hned několik mužů. Ten mrtvý dopadl strašně, dokonce mu tekla krev z uší i z nosu," sdělil jeden z vodáků.

Další upozornil, že parta vodáků, kteří měli při rvačce být, odjela ještě před příjezdem policie. "Měli ráno hodně na spěch a než jsme se rozkoukali byli pryč," je přesvědčený muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám