Hlavní obsah

Ruskému podnikateli shořela část srubu na Karlovarsku

Právo, Novinky, ČTK, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Ruskému podnikateli Nikolaji Stěpanovovi shořela část jednoho ze srubů, které postavil bez stavebního povolení u obce Háje na Karlovarsku. Policie případ vyšetřuje a podrobnosti nechce sdělovat. Podnikatel naznačil, že mu někdo vyhrožoval.

Foto: Jiří Smutný

Divadlo Bolka Polívky v Brně

Článek

Jedná se o známý areál roubených staveb vybudovaný bez povolení. Hořet začalo v ranních hodinách. Policie nyní případ vyšetřuje společně s hasiči.

"Požár se obešel bez zranění, " uvedl policejní mluvčí Pavel Valenta a dodal, že příčiny požáru nejsou dosud známy. "Nebudu to komentovat, celou záležitost nyní vyšetřuje kriminálka," uvedl Stěpanov.

Podle zdrojů blízkých policii by ale za požárem mohla být závada na elektroinstalaci. "Povolali jsme psovoda s výcvikem na zápalné látky, který by měl místo požáru ohledat," uvedl dobře informovaný policejní zdroj.

Proti srubům protestovala CHKO

Podnikatel a bývalý sovětský pilot Stěpanov už loni slíbil, že stavby odstraní. Zaplatil také pokutu 50 000 korun. Čtyři dřevěné roubenky postavil poblíž zámečku, který nechal zrekonstruovat.

V rozporu se stavebním povolením je nepojal jako stavby dočasného charakteru, které měly stát přimontované na betonové desce. Byly vybudovány s vlastními základy a sklepy, tedy jako stavby trvalého charakteru. Proti této podobě roubenek se postavila zásadním odmítavým způsobem správa Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Slavkovský les.

Reklama

Výběr článků

Načítám