Hlavní obsah

Rumuni nabízeli policistovi padělky motorových pil

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Pořádný pech měla pětice Rumunů, která chtěla v Halži na Tachovsku nabízet po domácnostech k prodeji padělky značkových řetězových motorových pil. První, koho cizinci oslovili, byl policista v civilu.

Článek

A aby neměli té smůly málo, vybrali si ke kšeftování místo hned pod okny domu ředitele tachovských celníků Aleše Dokoupila. Ten poté, co to zjistil, přivolal kolegy, kteří falešné pily zajistili.

„Šel jsem si vyzvednout poštu do schránky a vidím před domem známého policistu, jak mu nějací lidé nabízejí motorovou pilu. Šel jsem k němu, aby mi vysvětlil, o co jde. Měl jsem podezření, že se nejedná o originály, a proto jsem zavolal své kolegy. Policista se mezitím prokázal služebním průkazem a začal si zapisovat osobní údaje cizinců,“ řekl Dokoupil.

Padělky jsou nabízeny jen za mírně nižší ceny, než jsou ceny originálních produktů.
mluvčí celní správy<br/>

Pily oranžové barvy byly označeny značkou Steel a nebyly doloženy žádnou dokumentací či návodem na použití. „Zástupci firmy, která v ČR zastupuje majitele ochranné známky, potvrdili, že originální výrobky lze koupit výhradně v síti kamenných obchodů autorizovaných prodejců,“ sdělila mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová.

Podle dostupných údajů mají padělky nízkou životnost, výkon i bezpečnost. „Přitom jsou nabízeny jen za mírně nižší ceny, než jsou ceny originálních produktů,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám