Hlavní obsah

Rozporuplná výpověď mladistvé o znásilnění oddálila rozsudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Případ údajného znásilnění mladistvé dívky z Duchcova vyřeší teplický soud až 30. dubna. Dívka v úterý u soudu vypovídala velmi rozporuplně a soudce si pro úplnost vyžádal její psychologický posudek. Dívka tvrdí, že jí znásilnili tři mladíci, z nichž dva pracují jako policisté. Oba policisté to odmítají, třetí mladík tvrdí, že s ním souložila dobrovolně, přesto jim stále hrozí až deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Incident se stal v březnu 2010 na večírku v bytě jednoho z mladíků, co přesně se ale dělo, na tom už se obě strany neshodnou. Dívka tvrdí, že jí tři obžalovaní obstoupili, servali z ní šaty a pak s ní jeden souložil, zatímco ostatní chtěli alespoň orální sex.

"Bránili mi odejít, přitlačovali mě ke zdi, chtěli souložit, ale já jsem odmítala. Jak jsem mohla vědět, že se něco takového může stát, když to byli policisté? Ti mají pomáhat a chránit," řekla dnes u soudu dívka.

Oba policisté sloužili u pražské dopravní policie, kvůli obvinění jsou ale už dva roky postaveni mimo službu. Policejní inspekce začala případ vyšetřovat až později, kdy o něm dívka promluvila v nemocnici, kde ležela s bolestmi kloubů. Sama tvrdí, že nechtěla, aby se řeči dostaly až k lékařce a k policii, její sousedka z nemocničního pokoje ale u soudu řekla, že se údajným znásilněním vychloubala.

Obžalovaní označují obvinění vznesená dívkou za naprostou lež, kterou se dívka údajně mstí za to, že její sexuální partner z toho večera s ní druhý den už nechtěl nic mít. Argumentují při tom i několika fotkami souložícího páru, které si v opilosti vyfotili. Dívka je na nich v pozici, kdy mohla sama o sexu aktivně rozhodovat.

Když ji soudce Miroslav Čapek s fotografiemi konfrontoval, ze vzlykání přešla do pláče a odmítala se na ně dívat. Později opakovala, že se jedná o snímky z pozdější fáze sexu, kdy už se tolik nebránila.

Reklama

Výběr článků

Načítám