Hlavní obsah

Rotvajler pokousal ženu a zardousil psa

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Křížence bílého špice zardousil a jeho majitelku pokousal v pondělí časně ráno tříletý rotvajler Bak, který utekl nočnímu hlídači z opuštěného areálu bývalé ČSAD v centru Ostravy. Areál je již několik let opuštěný, v současné době ho hlídá agentura Centr Group.

Článek

"Rotvajler utekl z oploceného objektu svému majiteli, který zde prováděl ostrahu," uvedla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová. Dodala, že ve chvíli, kdy na místo dorazili přivolaní strážníci, se pes, který nějakou dobu pobíhal po ulici, do areálu sám vrátil dírou pod plotem.

Hlídač bezpečnostní agentury Centr Group Břetislav Malina řekl Právu, že na incidentu nese zřejmě vinu majitelka špice, který nebyl na vodítku. "Neviděl jsem to na vlastní oči, ale jsem přesvědčen, že ten pes vběhl do areálu a rotvajlera vyprovokoval. Ten jako správný hlídač bránil své terirotium a za prchajícím špicem se pustil ven," řekl Malina.

Dodal, že díra, kterou se pes dostal ven, je už zabezpečená. Vedení agentury Centr Group se majitelce psa omluvilo a chce jí koupit nového. "Generální ředitel vyjádřil politování nad touto událostí, ze které se vyvodí případné následky," sdělil zástupce firmy.

Případ si převzala Policie ČR, zatím to ale nevypadá, že by někoho obvinila z trestného činu. "Policisté věc v současné době šetří jako přestupek," řekla bez bližších podrobností mluvčí severomoravské policie Dagmar Bendarčíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám