Hlavní obsah

Rotvajler na Sokolovsku bránil ženu před napadením, muž ho ubodal

Novinky, kub
Kraslice

V nemocnici skončila žena po ostré hádce s partnerem v bytě v Kraslicích na Sokolovsku. Při konfliktu bránil ženu pes, kterého muž zneškodnil nožem. Podle policie šlo o krajní nouzi.

Foto: Záchranná a odchytová služba pro zvířata

Rotvajler bránil ženu před napadením

Článek

Incident mezi mužem (ročník 1989) a ženou (ročník 1987) se odehrál v pátek večer. Podle mluvčí policie Soni Podlahové došlo mezi nimi k hádce, při které muž ženu napadl. Pes plemene rotvajler ženu bránil. „Muž se musel bránit,” sdělila Novinkám mluvčí s tím, že muž zranil psa nožem.

Žena skončila po napadení agresorem v nemocnici. Rotvajlera přepravila odchytová služba za pomoci policie na veterinu v Karlových Varech.

„Byli jsme přesvědčeni, že to pejsek zvládne, bohužel nestalo se tak a v ranních hodinách svůj boj o život vzdal,” napsal v sobotu na Facebooku Petr Prokeš z karlovarské záchranné a odchytové služby, který zraněnému zvířeti poskytoval první pomoc.

Foto: Záchranná a odchytová služba pro zvířata

Zvíře utrpělo několik bodných zranění

Policie případ vyšetřuje podle mluvčí jako ublížení na zdraví. Kdo byl majitelem psa, policisté neupřesnili. Co se týče jeho usmrcení, muž podle kriminalistů jednal v krajní nouzi, nedopustil se tedy ničeho v trestněprávní rovině.

Podle paragrafů není čin trestný tehdy, pokud někdo „odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem”.

Záchranář zvířat Petr Prokeš Novinkám sdělil, že na základě svědectví a dalších důkazů zvažuje další právní kroky v případu a rovněž provedení pitvy zvířete, nesouhlasí totiž s kvalifikací o krajní nouzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám