Hlavní obsah

Rotvajler na Frýdecko-Místecku překousl dítěti obě ruce

Právo, Aleš Honus
Palkovice
Aktualizováno

Rotvajler překousl ve čtvrtek odpoledne obě ruce jedenáctiletému chlapci v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Školák se podrobil tříhodinové operaci a nyní leží na dětské jednotce intenzivní péče. Informoval o tom mluvčí policie Ivan Žurovec.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Rotvajler. Ilustrační foto

Článek

„Chlapec přišel před bránu svých sousedů a vtom na něj vyběhl rozzuřený pes. Vrhl se přímo na něj a povalil jej na zem. Začal jej kousat do rukou a obě mu je překousl,“ uvedl Žurovec.

Na jedné ruce má chlapec zlomenou jednu kost, na druhé dokonce dvě kosti. „Naštěstí si toho všiml syn majitele psa, který rotvajlera z chlapce odtrhl,“ dodal Žurovec.

Policisté již vyslechli majitele psa a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. „Dosud však nebyl ještě nikdo z tohoto trestného činu obviněn. Kriminalisté nyní vyslýchají další svědky a zjišťují přesný průběh události,“ dodal mluvčí.

Matka zraněného chlapce se nechtěla k sousedskému incidentu vyjadřovat, a to s ohledem na policejní vyšetřování. Pouze potvrdila, že zatím není jasné, zda si její syn ponese trvalé následky a řekla, že informace policejního mluvčího o zlomeninách obou rukou nejsou zcela přesné. Jak to ve skutečnosti je, ale neupřesnila. „Policii jsem slíbila, že nebudu nic říkat. A nemám vůbec zájem, aby se to medializovalo,“ uvedla matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám