Hlavní obsah

Roky znásilňoval nevlastní dcery, dostal sedm let

Novinky, Jiří Jíra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Na sedm let si půjde sednout do věznice s dozorem třiatřicetiletý muž ze Želiva na Pelhřimovsku, který od poloviny roku 1996 do července loňského roku znásilňoval své dvě nevlastní dcery. Mladší z nich nutil k souloži dokonce ještě ani ne jako patnáctiletou. Případ uzavřel českobudějovický krajský soud na své táborské pobočce.

Foto: Foto Archiv
Článek

Právě obě oběti nakonec rodinného tyrana usvědčily. "Celý případ vyplaval na povrch, když si obě dívky našly své životní partnery a začaly žít s nimi," řekl Právu předseda senátu Zdeněk Kučera. Poté, co promluvily obě znásilňované mladé ženy, jimž je dnes 21 a 19 let, se podařilo vyšetřovatelům shromáždit další důkazy, které otčíma usvědčily. "Výpovědi obou nevlastních dcer, které obžalovaný nutil k souloži, nebyly jedinými důkazy, o něž se nakonec soud opřel," uvedl Kučera.

Nevlastnímu otci nepomohlo ani to, že sex s mladší dívkou popřel úplně a souložení s její starší sestrou označil za projev oboustranné lásky v mileneckém vztahu. Sedmiletý trest je nakonec spíše mírnější, neboť obžalovanému hrozilo pět až dvanáct let. "Soud vycházel z toho, že obžalovaný byl doposud bezúhonný a že svým jednáním nakonec vážné následky nezpůsobil," vyjádřil se k výši trestu předseda senátu.

Podle zjištění zůstává obžalovaný P. P. nadále manželem matky svých obětí. Odsouzený i státní zástupce si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám