Hlavní obsah

Rodina zavražděného podnikatele z Újezdu vypsala půlmiliónovou odměnu za informace

Praha

Rodina zavražděného podnikatele z Újezdu nad Lesy v Praze, který přišel o život v červnu, vypsala odměnu za informace vedoucí k dopadení pachatelů. Policisté navíc ve čtvrtek zveřejnili několik stop, které mohou pomoci k odhalení vrahů.

Foto: Policie ČR

Slzný sprej, který pachatelé nechali na místě činu.

Článek

„Rodina poškozeného vypsala odměnu ve výši půl miliónu korun. Kriminalisté zatím zjistili, že pachatelé byli s největší pravděpodobností cizinci, kteří mluvili rusky nebo s ruským přízvukem. Jednalo se spíše o mladší muže,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Podle něj byli pachatelé maskovaní kuklami, ozbrojeni pistolí, nožem a slzným sprejem. Útočník, který oběti vyhrožoval plynovou pistolí značky Ekol, byl podle policie menšího vzrůstu, asi okolo 170 centimetrů, a byl potřísněn krví.

Foto: Policie ČR

Podobnou pistolí použili pachatelé při činu

V rodinném domě po sobě zanechali zásobník, pásky sloužící jako pouta nebo zmíněný sprej a sluneční brýle. I přes tyto stopy se pachatele zatím nepodařilo najít.

Kriminalisté by rádi mluvili se svědky, kteří 6. června okolo 23. hodiny viděli v ulici Ctiněveská něco podezřelého. „Někdo si mohl všimnout ve svém okolí zakrváceného člověka, který byl mu podezřelý,“ uvedl Daněk.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené na místě vraždy

Policisté však přivítají svědectví kohokoliv, kdo pozná věci na fotografiích nebo ví, komu patří. Všechny informace přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené na místě vraždy

Zavražděný muž byl podle médií čtyřiašedesátiletý podnikatel, který obchodoval s hutním materiálem a prodejem akcií vydělal stovky miliónů korun. Podnikal i s muzikantem Petrem Jandou z kapely Olympic. Muž zemřel na následky bodných poranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám