Hlavní obsah

Rodina rozbila záchranářům sanitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEZDRUŽICE

V sobotu večer byla přivolána záchranná služba k případu gynekologického krvácení v Bezdružicích na Tachovsku. Místo vděčnosti se ale zdravotníci dočkali napadení ze strany příbuzných pacientky. Naštestí nebyl nikdo zraněn.

Foto: Jiří Smutný

Místo před kostelem je opět prázdné. Zbývá jen upravit plochu

Článek

Konflikt začal ve chvíli, kdy se lékař rozhodl převézt krvácející ženu do nemocnice. Rodina záchranáře napadla a rozbila jim sanitu. "Zřejmě tam došlo k nějakému šťouchání, ale nikdo není zraněný. Auto ale musí do opravny," řekl Novinkám mluvčí západočeských záchranářů Miroslav Bukovjan.

Podle staniční sestry záchranné služby Plzeňského kraje Lenky Ptáčkové byl vůz natolik zdemolovaný, že lékaři museli počkat na příjezd dalšího auta a nemocnou ženu do něj přeložit.

Na rodinné příslušníky se nevztahuje pojištění

"Rodina chtěla ženu do plzeňské nemocnice doprovázet, ale lékaři nikoho brát do vozu nesmí, ani rodinné příslušníky," uvedla Ptáčková. Podle ní se pojištění vozu vztahuje pouze na posádku a pacienta, nikoliv na další osoby. Ty se mohou brát do sanitky pouze v případě dětí mladších 15 let.

Druh ženy a další spolubydlící zřejmě podle Ptáčkové do vozu kopali. "Plechy jsou natolik poškozené, že se musí vyřadit ze směny a nahradit jiným," uvedla. Vedení záchranky teprve zváží další postup, jak bude hradit opravu pojištěného vozu. K otázce vymáhání škody po rodině se Ptáčková nevyjádřila s tím, že se musí teprve domluvit s ředitelem.

Řidiči poškozené sanitky se pomalou jízdou podařilo dojet s posádkou zpět do Plzně, kde poškozený vůz odstavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám