Hlavní obsah

Rodina prodávala marihuanu přímo z okna, ve frontě stály i děti

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Jako ve stánku rychlého občerstvení prodávala marihuanu šestičlenná rodina v Riegrově ulici v Liberci. Podle policie nabízeli drogu přímo z okna bytu i nezletilým dětem. Kriminalisté zadrželi nejen rodinu prodejců, která si tak vylepšovala svůj rozpočet, ale v policejní síti uvízli také dva muži v pozici zdroje a mezidistributora.

Foto: Policie ČR

Nalezená marihuana

Článek

„Stačilo pouze zabouchat na okno a zákazník dostal požadované množství – 0,5 gramu za 100 Kč, 1 gram za 200 Kč,“ uvedla mluvčí policie v Libereckém kraji Vlasta Suchánková s tím, že celá šestičlenná rodina, která pobírá sociální dávky a někteří její členové jsou i invalidní důchodci, byla policejním komisařem obviněna z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Ze stejného činu byli obviněni i 27letý muž z Jablonce a jeho o pět let mladší kumpán z Liberce, kteří drogu dodávali. Šest obviněných je vyšetřováno vazebně, dva na svobodě. Sedmi z osmi obviněných hrozí tresty odnětí svobody od osmi do dvanácti let.

Foto: Policie ČR

Rozsáhlou síť prodejců marihuany na Liberecku se podařilo policistům rozbít po více než půlroční práci. Zatčení proběhlo na Tržním náměstí v Liberci, a to přímo při předávce zboží.

Pro policisty bylo velice složité vůbec se dostat do daného prostředí, aby obchodování s marihuanou mohli zadokumentovat. V bytě, kde se marihuana prodávala, bydlela pouze podezřelá rodina a žádní další nájemníci.

„Nicméně díky operativním kombinacím a velice propracovanému a sofistikovanému plánu postupu se kriminalistům podařilo zadokumentovat četnost prodeje, zjistit, jak se kdo na trestné činnosti podílí, a podařilo se uskutečnit také tzv. předstírané převody,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám