Hlavní obsah

Rodiče chlapců utonulých na Lhotě jsou vinni, potrestáni nebudou

– Mělník

Rodiče chlapců, kteří v srpnu 2018 utonuli v jezeře Lhota u Prahy, jsou vinni usmrcením z nedbalosti. V pondělí o tom znovu rozhodl okresní soud v Mělníku. Trest ale nedostanou, obžalovaní projevili svou lítost a fakticky se doznali ke své vině.

Foto: Právo

Soud v případu utonulých dětí

Článek

Stejný senát loni v květnu stíhání rodičů zastavil. Státní zástupkyně Dana Čechová ale podala proti rozhodnutí stížnost, požadovala podmíněný trest na spodní hranici. Případem se tak zabýval krajský soud, který případ vrátil do Mělníka. Podle serveru iDnes.cz, který o rozhodnutí okresního soudu v pondělí informoval, i proto, že obžalovaní k soudu tehdy nepřišli.

„Soud uzavřel, že zanechání dvou dětí, neplavců, v blízkosti vodní plochy bez dozoru, je zásadním porušením rodičovské odpovědnosti,“ uvedla v pondělí podle serveru předsedkyně senátu Markéta Martincová.

V jezeře Lhota se utopily dvě děti

Krimi

Dva vietnamští chlapci se na přírodním koupališti utopili 2. srpna 2018. Ve vodě je našli potápěči asi po dvou hodinách od nahlášení, že zmizeli. Případ vyvolal velkou pozornost, neboť podle některých médií personál areálu otálel s pomocí rodičům, kteří děti hledali, matkám dětí prý nikdo nevěnoval pozornost. Ředitel areálu Robert Nedvěd to tehdy odmítl.

Policie ukončila vyšetřování utonulých dětí na jezeře Lhota. K soudu posílá rodiče

Krimi

Soud loni uvedl, že největším trestem pro rodiče je úmrtí dětí. Podle znaleckých posudků bylo bezprostřední příčinou smrti udušení z utopení. Oba chlapci byli podle posudku zdraví. Státní zástupkyně obžalované vinila z usmrcení z nedbalosti, podle ní zanedbali rodičovskou odpovědnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám