Hlavní obsah

Rodiče byli v restauraci, doma jim zemřela dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Ladislav Danda a Lucie Převlovská z Kolínska mají podle soudu strávit ve vězení čtyři a tři roky. Loni v srpnu strávili noc po restauracích a mezitím jim doma po akutním onemocnění zemřela dvojčata. Proces s příležitostnou prostitutkou a nezaměstnaným mužem vyvrcholil u Nejvyššího soudu (NS), který v září odmítl Dandovo dovolání a ve středu zveřejnil své rozhodnutí.

Článek

Danda z Kouřimi a jeho partnerka, původem z Karviné, odešli z domu asi v 19:00. Dvojčata nechali bez dozoru. "Postupně pobývali v několika restauracích, kde konzumovali alkoholické nápoje, hráli na herních automatech. Do bydliště se vrátili nejdříve v 5:00 ráno, kdy zjistili, že děti jsou mrtvé," stojí v rozsudku kolínského okresního soudu, který případ řešil.

O dítě měl někdo údajně pečovat

"Existovalo podezření na vraždu, ale nic z důkazů tomu nakonec nenasvědčovalo. Znalecký posudek ukázal, že dvojčata zemřela kvůli vdechnutí zvratků při akutním katarálním zánětu tlustého střeva," řekl kolínský soudce Jiří Kruml. Dandovi soudy vyměřily za opuštění dítěte čtyřleté vězení, Převlovská má strávit za mřížemi tři roky.

Danda v dovolání k Nejvyššímu soudu tvrdil, že o děti měl v noci někdo pečovat. Družka jej prý ujišťovala, že domluvila hlídání. Nicméně NS se důkazy ani výrokem o trestu vůbec nezabýval, dovolání totiž nesplňovalo zákonem stanovené podmínky. "V dovolání pouze zopakoval námitky, jež uplatnil v rámci odvolání a s nimiž se odvolací soud dostatečně vypořádal," píše se v usnesení Nejvyššího soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám