Hlavní obsah

Řidička fabie přehlédla houkající hasičskou cisternu s majákem

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva hasiči byli cestou k nahlášené události zraněni při sobotní nehodě hasičského vozu s osobním automobilem v Olomouci. Zraněna byla i řidička osobního auta.

Foto: Aleš Fuksa

Poškozená cisterna hasičů

Článek

„Na místě došlo ke střetu hasičské cisterny, jejíž posádka mířila k zásahu, s řidičkou Škody Fabia přijíždějící do křižovatky ulic Foersterova a Na Vozovce z pravé strany. Řidič hasičského vozu křižovatkou projížděl ve směru k Pražské ulici za použití světelného a zvukového výstražného znamení,“ přiblížila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zranění utrpěl velitel a strojník

Podle mluvčího hasičů jeli záchranáři k nehodě na dálnici. „Zraněn byl velitel zásahu a strojník. V hasičském voze jeli celkem čtyři lidé,“ řekl Právu mluvčí krajských hasičů Radek Buryanek.

První pomoc poskytli hasičům i řidičce osobního vozu jejich kolegové, kteří stejně jako první záchranářský vůz vyráželi k dálničnímu neštěstí. „K hlášené nehodě na dálnici se tyto dva vozy nedostaly. Souběžně jsme ale posílali k události více jednotek například z Litovle,“ doplnil Buryanek.

Trojice zraněných skončila v péči lékařů Fakultní nemocnice v Olomouci. „Veškerými okolnostmi a souvislostmi, za nichž k této dopravní nehodě došlo, se nyní zabývají dopravní policisté,“ poznamenala Vybíhalová s tím, že při nehodě vznikla škoda za předběžně 1,6 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám