Hlavní obsah

Řidiči ucpali centrum Prahy, hromadně odjíždějí na svátky

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Pevné nervy a dostatečnou časovou rezervu musí mít řidiči, kteří se během čtvrtku pohybují v metropoli. Pražané hromadně vyrazili na prodloužený víkend a doprava na řadě míst metropole během dne zkolabovala.

Foto: Volfík René, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Od rána se tvořily dlouhé kolony ve Wilsonově ulici, na Hlávkově a Jiráskově mostě i v ulici Milady Horákové. Korunovační ulice byla dopoledne dokonce na stupni číslo pět. Iformoval o tom Tomáš Slabý z pražského dopravního informačního centra. Komplikace v dopravě nejspíš způsobil hromadný odjezd Pražanů z metropole na prodloužený víkend.

Situace byla špatná i odpoledne. "Doprava jestále velmi hustá, zlepšení zatím neočekáváme," řekl Novinkám v půl čtvrté odpoledne mluvčí pražské policie Ján Mikulovský.

Na stupni číslo čtyři se v obou směrech pohybovala Resslova ulice, ve směru do centra Wilsonova ulice, Hlávkův a Jiráskův most. Z Křižovnické ulice a Smetanova nábřeží se stalo parkoviště. Doprava se zcela zastavila v Korunovační ulici ve směru na Letenské náměstí. Auta stála v koloně už od náměstí Pod Kaštany.

S problémy zápolí řidiči také v Letenském tunelu ve směru do metropole. Provoz je tu na stupni číslo čtyři. Nárazově se ucpává také Výtoň. "Provoz se prodloužil oproti jiným dnům zhruba o hodinu," uvedl dopravní dispečer. Okrajové části Prahy jsou ale prý zatím bez větších potíží.

Reklama

Výběr článků

Načítám