Hlavní obsah

Řidiči tramvaje v Praze se zastavilo srdce, lidé se k němu do kabiny nemohli dostat

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řidič tramvaje zkolaboval za jízdy ve středu ráno v Praze 8. Podařilo se mu soupravu zastavit, přestože narazila do dvou aut. Lidé přivolali pomoc, záchranáři se násilím dostali do zamčené kabiny a resuscitací u muže rychle obnovili životní funkce. Skončil v nemocnici.

Článek

Drama se odehrálo před osmou hodinou v Zenklově ulici u zastávky Stejskalova směrem z centra. Řidič linky 25 dostal infarkt myokardu. Záchranáře volali cestující ze stojící soupravy, kteří se však nemohli dostat do zamčené kabiny řidiče. V té chvíli ale náhodou kolem projížděl vůz pražské záchranné služby, jehož posádka ihned reagovala.

„Záchranář násilím vnikl do kabiny, řidiče se podařilo vyprostit a ihned zahájit resuscitaci. Po velmi krátké chvíli se u něj podařilo obnovit životní funkce,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Dvaačtyřicetiletý muž byl ve velmi krátkém čase převezen na kardiojednotku v nemocnici na Vinohradech. „Muž se v rekordním čase a velmi dobrém stavu dostal přímo na sál, kde lékaři zprůchodňují ucpané cévy,“ vysvětlila úspěšný zásah Ernestová.

Podle záchranářů se řidiči před kolapsem podařilo ještě soupravu bezpečně zastavit, nikdo z cestujících nebyl zraněn. Dopravu v místě se podařilo obnovit po dvaceti minutách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám