Hlavní obsah

Řidiči srazili dva chodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové/Špindlerův mlýn
Aktualizováno

Dva chodci zahynuli o víkendu pod koly vozidel, když přecházeli přes silnici. Jeden zemřel v sobotu večer na Rychnovsku, druhý v neděli ráno ve Špindlerově mlýně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn ráno řidič osobního auta srazil u hotelu Velvet chodce, který zraněním na místě podlehl. Policie zjišťuje totožnost mrtvého. Vyšetřuje i míru zavinění. Zkouška na alkohol u řidiče auta byla negativní, uvedl mluvčí Udo Ertner.

Smrt na Rychnovsku

Šestadvacetiletý řidič v sobotu večer v obci Záměl na Rychnovsku srazil a usmrtil třiašedesátiletou ženu, která přecházela silnici. Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a nestihl již zabránit střetu. V neděli o tom informovala mluvčí hradecké krajské policie Lenka Burýšková.

Nehoda se stala kolem 19:00 na hlavní silnici číslo 14 z Vamberka do Ústí nad Orlicí. Řidič se Škodou Octavia přijížděl ve směru od Vamberka, žena silnici přecházela mimo přechod pro chodce.

Alkohol u řidiče policie nezjistila, hmotnou škodu odhadla na 50 000 korun. Další okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám