Hlavní obsah

Zaskočila mu káva, u Bánova převrátil cisternu a vytekl mu asfalt

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

K neobvyklému případu likvidace vroucí asfaltové louže vyjížděli v pondělí hasiči na Uherskohradišťsku. Z havarované cisterny se tam vyronil asfalt, který na silnici vytvořil lepivou překážku. Příčinou byla zřejmě lehká indispozice řidiče, kterému zaskočil doušek kávy.

Foto: HZS Zlínského kraje

Asfaltová louže z havarované cisterny

Článek

„Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne havaroval řidič nákladního vozidla u obce Bánov na Uherskohradišťsku. Skončil s vozidlem v příkopu na boku. Řidič ve vozidle převážel litý asfalt, který z vozidla po nehodě začal vytékat,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

„Pětačtyřicetiletý řidič si za jízdy směrem na Starý Hrozenkov vychutnával kávu, která mu zaskočila. Následkem toho ztratil kontrolu nad řízením a vyjel mimo silnici do příkopu, kde se auto převrátilo na bok. Z nádrže začal vytékat asfalt přímo na silnici. Havárie si vyžádala příjezd policistů včetně ostatních složek integrovaného záchranného systému,“ dodala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

„Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a Uherský Brod. Nejprve museli vytékající asfalt rychle ochladit a zastavit další vytékání na silnici. Řidič vozidla skončil se zraněním v péči záchranářů. Šetření příčiny nehody si převzali dopravní policisté,“ řekla Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám