Hlavní obsah

Řidiče nissanu po loňské nehodě po tuningovém srazu chce obžalovat policie

Právo, Radek Plavecký

Kriminalisté podali návrh na obžalobu jednatřicetiletého řidiče Nissanu GT-R, který loni v květnu zapříčinil tragickou nehodu auta na silnici I/7 mezi Louny a Prahou. Tehdy jely dva nissany ze srazu těchto sportovně upravených vozů. Oba předjížděly pomaleji jedoucí auta.

Článek

Jednatřicetiletý řidič začal předjíždět, ačkoli měl zakrytý výhled jiným předjíždějícím autem. Když se vpředu předjíždějící osobní auto zařadilo doprava, před obviněným se náhle objevilo protijedoucí osobní vozidlo Renault Twingo, které řídil pětadvacetiletý mladík.

Foto: Právo

Nákres pravděpodobného průběhu nehody.

„Před ním už se obviněný nestačil zařadit vpravo před vozidla, která předjížděl, čímž ohrozil protijedoucího řidiče. Ten aby zabránil střetu, vyjel prudce vpravo mimo vozovku, zde dostal smyk a havaroval. Při nehodě utrpěl těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice v Praze podlehl. Jeho jedenadvacetiletá spolujezdkyně byla taktéž těžce zraněna,“ uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Řidič nissanu by po obvinění měl být i obžalován ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidič navíc ujel od nehody a policie po něm několik dní pátrala.

Foto: Policie ČR

Havarovaný Renault Twingo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám