Hlavní obsah

Řidič zdemoloval auto na kruhovém objezdu a utekl. Našli ho na dálnici

– Olomouc
Právo, mhr

Zhruba tři hodiny pátrali v noci na středu policisté v Olomouci a jejím okolí po 29letém řidiči osobního auta z Karvinska, který havaroval kolem půlnoci na kruhovém objezdu v Pražské ulici na okraji města. Když jej našli, zjistili, že má zákaz řízení a je pod vlivem drog. Právo o případu informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Osobní vozidlo bylo po nehodě značně poničené.

Článek

Policisté podle ní na místě nehody našli jen na trávě notně zdemolované vozidlo. Nikdo u něj nebyl. „Policisté propátrávali okolí, včetně nemocničního zařízení. Kolem třetí hodiny ráno pak řidiče našli na komunikaci D35 v katastru obce Příkazy. K řízení vozidla se doznal,“ konstatovala Urbánková. Muž podle ní uvedl, že ve vozidle cestoval sám. Lékařské ošetření nepožadoval.

„Jak z dosavadního šetření vyplývá, muž jel s vozidlem Fiat Brava ve směru od Mohelnice, přičemž měl z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjet mimo komunikaci, kde narazil do betonových svodidel. Po nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu a zastavilo se ve středu kruhového objezdu,“ poznamenala Urbánková.

Z místa nehody odešel zřejmě proto, že dobře věděl, že za volantem neměl co dělat. Policisté zjistili, že muž má platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění. „Dechová zkouška byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetaminu,“ podotkla mluvčí.

Řidič se podle ní po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření. „Uvedl, že drogu užil až po samotné dopravní nehodě,“ doplnila Urbánková. Škoda je odhadována předběžně na 40 000 korun. Příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám