Hlavní obsah

Řidič zboural kamionem benzinku na Prostějovsku

Novinky, kub
Žešov

Jízdu v opilosti nezvládl 57letý řidič kamionu ze zahraničí u obce Žešov na Prostějovsku, kde vjel na benzinovou stanici. Návěsem vrazil do sloupu a dvou stojanů. Muž po nehodě nadýchal alkohol, policie mu nakonec vzala řidičák i auto.

Řidič kamionu zdemoloval benzínku na ProstějovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Cizinec, jehož národnost policie neupřesnila, vjel na benzinku v pondělí kolem 17:30. „Z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a levou zadní částí návěsu narazil do betonového sloupu a dvou výdejních stojanů pohonných hmot,“ sdělil v úterý mluvčí policie František Kořínek.

Kamion vjel v Prostějově do autoservisu a naboural 27 aut

Krimi

Škoda byla zatím vyčíslena na nejméně milion korun, incident se obešel bez zranění. „Odborné dechové zkoušce nebyl řidič schopen se podrobit a odběr biologického materiálu opakovaně odmítl. Známky ovlivnění alkoholem však vykazoval, což potvrdila i orientační dechová zkouška. Proto na místě přišel o řidičský průkaz,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nehoda kamionu v Žešově na Prostějovsku

„Protože se jednalo o cizince a hrozilo nebezpečí, že by se řešení situace vyhýbal, byla stanovena kauce ve výši 30 tisíc korun. Protože řidič neměl prostředky k zaplacení kauce, zajistili policisté na místě jeho vozidlo,“ dodal Kořínek s tím, že přesné příčiny nehody policie vyšetřuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám