Hlavní obsah

Řidič ve Staříči utekl od nehody, v trávě ho našel policejní pes

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Viníka dopravní nehody, který minulý týden po střetu dvou aut ve Staříči na Frýdecko-Místecku utekl a schovával se v křoví, vypátral policejní pes. Řidič se podle policistů schovával ve vysoké trávě několik stovek metrů od nehody.

Foto: Jan Švábek, Právo

Ilustrační foto

Článek

K menší kolizi došlo ve večerních hodinách na D56 ve Staříči. „Hlídka policie po svém příjezdu na místo střetu zjistila, že vozidlo řízené viníkem dopravní nehody je prázdné a řidič se nenachází ani nikde v okolí,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Druhý řidič policistům vypověděl, že viníka nehody krátce zahlédl, ale po nehodě už bylo auto prázdné. Na místo policisté povolali psovoda se psem, kteří ihned po příjezdu na místo začali po řidiči osobního vozidla pátrat.

Pachové stopy jako důkaz? Psa ovlivníte, tvrdí odborníci

Domácí

„Po pár minutách ve vzdálenosti asi 300 metrů od dopravní nehody zamířil služební pes k místu mezi oplocením proti zvěři a silnicí pro motorová vozidla, kde hlasitým štěkotem označil místo, na kterém se nacházela ve tmě ukryta osoba. Poté, co šestadvacetiletý muž spatřil policistu, ze svého úkrytu vyšel se slovy, že udělal velkou chybu,“ dodala mluvčí.

Policisté následně zjistili, že řídil auto bez řidičského oprávnění. Nyní mu hrozí až padesátitisícová pokuta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám