Hlavní obsah

Řidič v Hlučíně srazil dvě školačky

Právo, den
Opava
Aktualizováno

Osobní automobil v pondělí srazil dvě dívky ve věku 11 a 13 let v Hlučíně na Opavsku. Školačky utrpěly těžší poranění. Nebyly ale v přímém ohrožení života. Obě skončily v ostravské fakultní nemocnici. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Město Hlučín

Při nehodě byly zraněny dvě děti.

Článek

„Operátoři tísňové linky 155 převzali informaci o střetu mezi automobilem a dvěma chodci v pondělí po 11. hodině dopoledne,“ uvedl Humpl s tím, že na místě nehody pak záchranáři ošetřili dvě dívky, které byly po kolizi s autem při vědomí.

„Zasahující lékař u nich vyslovil podezření na otřes mozku. Po poskytnutí přednemocniční péče byly dívky, jedna letecky a druhá sanitkou, transportovány do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl Humpl. Jejich zranění byla kvalifikována jako středně těžká.

Podle informací Práva se nehoda stala u hlučínského kulturního domu, když chtěly dívky přejít silnici na Ostravské ulici po přechodu pro chodce. Podle mluvčího opavské policie René Černohorského řidič osobního vozu přibrzdil před přechodem, aby nechal děti přejít přes přechod, jenže za ním jedoucí nákladní vůz nedobrzdil a do jeho vozu narazil, čímž ho na děti odmrštil.

Starosta Hlučína Pavel Paschek upozornil na vážnou situaci na hlavním tahu. „Cítíme hlavně s rodiči a dalšími blízkými zraněných dětí. A apelujeme na všechny zainteresované orgány, aby se přetíženou a nebezpečnou dopravní tepnou mezi Ostravou a Opavou opravdu začali vážně zabývat. Dnešek ukazuje, že stavba přeložky silnice I/56 je naprostou nezbytností," řekl Paschek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám