Hlavní obsah

Řidič v Českých Budějovicích narazil do kapličky, hasiči evakuovali 20 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeští hasiči, policisté i zdravotníci zasahovali v sobotu před desátou hodinou večer v českobudějovické čtvrti Zavadilka. Řidič vozu Volkswagen Caddy tam narazil do kapličky s plynovou přípojkou. Hasiči museli evakuovat dvacet lidí včetně pěti dětí kvůli masivnímu úniku plynu.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Řidič automobilu narazil do kapličky s plynovou přípojkou u jednoho z domů na Zavadilce v Českých Budějovicích.

Článek

„V havarovaném autě zůstal zraněný řidič, kterého jsme museli vyprostit a předat zdravotníkům. Část jednotky měřila detekčními přístroji koncentraci plynu v ovzduší. Zjistili tak masivní únik propan butanu,“ popisovala události sobotní noci mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Upozornila, že policisté okamžitě uzavřeli přilehlou oblast a hasiči evakuovali čtyři osoby z blízkého rodinného domu.

„Na místo události se dostavil pracovník plynárenské pohotovostní služby, ale nepodařilo se mu masivní únik zastavit. Velitel zásahu rozhodl o odpojení celé větve plynového rozvodu, což znamenalo zastavení přívodu plynu do několika rodinných domů,“ uvedla Matějů.

Kvůli úniku plynu evakuovali část obce Zbůch

Krimi

Zdůraznila, že na místo přijel i evakuační autobus, do kterého nastoupilo celkem dvacet lidí, včetně pěti dětí. Okolo 23. hodiny večer uzavřeli plynaři přívod pro celou oblast a evakuovaní obyvatelé se postupně mohli vracet. Mimo domov nebyli déle než dvě hodiny. „Zásah jsme ukončili kolem 24. hodiny,“ dodala Matějů.

Příčinu nehody osobního automobilu vyšetřují jihočeští policisté. Řidič utrpěl středně těžká zranění. „Jednalo se o zranění hlavy a dolních končetin a převezli jsme jej ve stabilizovaném stavu do českobudějovické nemocnice,“ doplnila mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Petra Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám