Hlavní obsah

Řidič ujížděl Prahou až 180 km/h, nakonec se vzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Honičku ulicemi metropole mají za sebou pražští policisté. Řidič se zákazem řízení uháněl v noci na pondělí místy až 180 km/h. Po zastavení vystoupil, až když mu policisté mávali pistolí před obličejem. Na služebně následně skončili i jeho spolujezdci.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič ujížděl Prahou až 180 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka šoféra zastavila kolem půlnoci na Jižní spojce. Když však policisté zamířili k autu, muž za volantem sešlápl plyn a začal ujíždět do centra metropole. Projel ulicemi V Podzámčí, Budějovická a do Michelské ulice směrem k Jižní spojce.

„Stíhací jízda, která dosahovala místy až rychlosti 180 km/h, pokračovala i po Jižní spojce. Tam hlídce přijeli na pomoc kolegové psovodi a přidali se k pronásledování. Řidič si zřejmě uvědomil bezvýchodnost svého jednání a několik set metrů za čerpací stanicí byl nucen svůj vůz zastavit,“ popsal mluvčí policie Jan Rybanský.

Pod hrozbou namířené pistole byl následně z auta vytažen. Jak policisté zjistili, muž má zákaz řízení. U ženy, která seděla na sedadle spolujezdce, našli pervitin. Poslední člen posádky, muž, odmítal vystoupit a hlídka ho musela zpacifikovat. Všichni posléze skončili na policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám