Hlavní obsah

Řidič ujížděl policistům. V autě pak našli uříznutou hlavu čtrnácteráka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, auto měl v pořádku, a přesto 36letý muž v úterý ráno nezastavil při kontrole policejní hlídce u Červeného Poříčí na Klatovsku. Po krátce honičce, kdy došlo k drobné nehodě, nakonec řidič zůstal stát. Policisté v jeho vozidle našli uříznutou hlavu dospělého jelena s mohutným parožím.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidič tvrdil, že zvíře našel uhynulé v lese a hlavu mu odřízl nožem,“ řekl klatovský policejní ředitel Jan Myslivec. Policie zatím muže z ničeho neobvinila. „Prověřujeme všechny okolnosti případu,“ dodal policejní šéf.

Muž prohlásil, že čtrnácteráka našel mrtvého v lese za obcí Keply. Podle Romana Tomana ze Správy Národního parku Šumava může být takové jednání posouzeno i jako pytláctví.

„Kdo najde uhynulé zvíře sice nemá povinnost to ohlásit správci revíru, ale na druhé straně si ho nemůže přisvojit,“ vysvětlil Toman s tím, že s podobným případem se za 14 let, kdy má v parku na starosti myslivost, nesetkal.

Reklama

Výběr článků

Načítám