Hlavní obsah

Řidič ujížděl hlídce až stošedesátkou, dokud nenarazil na louku s vysokou trávou

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Téměř tři desítky kilometrů pronásledovali v sobotu policisté z Prahy ukradené auto. Zloděje zastavila až louka, ve které neměl šanci ujet. Navíc ho uvěznily dveře auta, které nemohl otevřít, a tak jeho zadržení bylo otázkou okamžiku. Auto z nepřístupného terénu musela vytáhnout odtahová služba.

Foto: Policie ČR

Honičku ukončila louka, do které řidič vjel.

Článek

Bylo chvíli před desátou hodinou večer, když si hlídka pohotovostní motorizované jednotky všimla kradené kie v Cínovecké ulici v Praze. Auto postrádal jeho majitel už několik dní, muži zákona se ho proto rozhodli zastavit.

Foto: Policie ČR

Honičko ukončilo pole, do kterého řidič vjel.

„Jeho řidič, jakmile spatřil policejní vůz, začal zrychlovat ve snaze mužům zákona ujet. To bylo pro policisty určitým důkazem toho, že si je řidič vědom toho, že není z jeho strany vše až tolik košer,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Honičko ukončilo pole, do kterého řidič vjel.

Do pronásledování se postupně zapojilo několik hlídek a po dálnici D8 mířili na Mělnicko. Podle informací Novinek zloděj po sjetí z dálnice místy ujížděl rychlostí až 160 km/h. Nedaleko obce Mlčechvosty však vjel do slepé uličky, která ústila na louku. Řidič neměl šanci utéci, protože nemohl otevřít dveře, a tak zůstal uvězněný v autě.

Sedmačtyřicetiletý šofér se následně policistům přiznal, že ví, že jede v kradeném autě. „Dále k jeho osobě policisté zjistili, že za volantem sedí neoprávněně, neboť má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. I tohoto faktu si byl zadržený velice dobře vědom,“ konstatoval Hulan s tím, že za trestné činy mu hrozí až tři roky vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděje honili auty i vrtulníkemVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám