Hlavní obsah

Řidič u Dobříše ujížděl policii 150 km/h v autě plném lysohlávek

– Příbram

Policisté v noci na středu stíhali u Dobříše řidiče, který odmítl zastavit dopravní hlídce. Některými obcemi se řítil rychlostí i 150 kilometrů v hodině. Zastavil ho až varovný výstřel. Muž policistům ujížděl, protože má až do roku 2025 zakázáno řídit motorová vozidla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Dopustil se maření výkonu úředního rozhodnutí," řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Sedmatřicetiletý řidič renaultu podle ní na Mírovém náměstí v Dobříši vjel do zákazu vjezdu. Policisté se ho snažili zastavit. Na tuto výzvu však motorista nereagoval a začal ujíždět směrem na Hostomice. Při zběsilé jízdě ho policisté megafonem neustále vyzývali k zastavení. Na to ale muž nereagoval. Učinil tak až na polní cestě poté, co policisté vystřelili.

S mařením výkonu úředního rozhodnutí se policejní hlídka setkala v Dobříši také v úterý odpoledne, kdy v Pražské ulici zastavila osobní vůz Daewoo. Jeho čtyřicetiletý řidič měl zakázáno řídit auta až do poloviny příštího roku.

Policisté navíc našli v přihrádce dveří u spolujezdce marihuanu a asi sto hub lysohlávek, jejichž konzumace vyvolává omamné účinky. Drogy zaslali k laboratornímu zkoumání. Muž tak podle Schindlové kromě maření výkonu úředního rozhodnutí čelí i podezření z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Reklama

Výběr článků

Načítám