Hlavní obsah

Řidič suzuki si krátil cestu přes brod, auto rotovalo v rozvodněné Morávce

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raškovice

Nebezpečný manévr řidiče, který si na Frýdecko-Místecku krátil cestu přes brod řeky Morávky, skončil náročným zásahem záchranářů. Vozidlo strhla voda z právě vypouštěné přehrady. Řidič se dokázal dostat na břeh, spolujezdkyně a pes čekali na záchranu na střeše a uvnitř vozidla.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Spolujezdkyně čekala na pomoc na střeše auta.

Článek

Řidič vjel na brod v pondělí v podvečer u Raškovic na hranici s obcí Vyšní Lhoty v okrese Frýdek-Místek. „Z nepochopitelných důvodů si chtěl řidič automobilu Suzuki Ignis zkrátit cestu domů,” sdělil v úterý mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Korytem řeky se ale začala hnát voda z nedaleké přehrady Morávka, kterou vodohospodáři právě upouštěli po vydatných deštích. Proud auto strhl a začal ho unášet.

Řidič zařadil místo rychlosti zpátečku, auto zamířilo do Berounky

Krimi

„Muži středního věku se podařilo dostat na břeh, žena středního věku ale zůstala uvnitř. Velkým štěstím pro ni a malého pejska s ní bylo, že se vodou vláčený automobil pouze otáčel kolem svislé osy, ale neobrátil se na střechu,” popsal dramatické okamžiky mluvčí s tím, že se auto zastavilo po 200 metrech o skrytou kamennou hrázku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky vybavené čluny.

Na místě zasahovaly postupně čtyři hasičské jednotky vybavené záchrannými čluny. „Ženu se podařilo bezpečně převézt ze střechy auta až na břeh, vyvázla stejně jako muž bez zranění. Poté hasiči vytáhli z vnitřku auta malého vystrašeného pejska,” upřesnil Kůdela.

Se zraněným se hasiči brodili z Pekla na Náchodsku řekou

Krimi

Silný proud ale nedovolil vytažení auta, hasiči ho proto zajistili lany a vyprostili po opadnutí vody v úterý dopoledne pomocí obojživelného pásového transportéru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto se podařilo dostat na břeh pomocí transportéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám