Hlavní obsah

Řidič srazil na přechodu v Praze dívku s kolem. Po chvíli ujel

Praha

Pražská policie hledá svědky a řidiče bílé Kia Cee’d, který podle nich srazil dívku na přechodu. Nejprve sice zastavil, ale pak odjel. Dítě skončilo v nemocnici s lehkým zraněním.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka se svým bratrem a matkou stáli na přechodu v blízkosti ubytovny Barbora na Zbraslavi. Všichni měli s sebou kola a dívka se v jednu chvíli rozhodla přejít silnici. Na přechod vjela, ale její matka ji okřikla a dívka zastavila.

„V tom okamžiku už se ale k přechodu blížilo bílé vozidlo, s největší pravděpodobností tovární značky Kia Cee’d, které do dívky zleva narazilo. Holčička byla odmrštěna kousek za přechod,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

Auto srazilo v Praze dva chodce

Krimi

Dívka tvrdila, že jí nic není. Její bratr se s řidičem domluvil, aby přejel na zastávku U Včely a vrátil se k matce, která se starala o sraženou sestru. „Řidič k zastávce popojel, ale z vozidla nevystoupil a po pár vteřinách z místa odjel, aniž by se zajímal o zdravotní stav dívky,“ doplnila Křížová.

Podle svědeckých výpovědí byl řidičem muž ve věku kolem 50 let. Měl bílé krátké vlasy, strniště a několik pih v obličeji. Dívka skončila s drobnými poraněními v nemocnici. Policie požádala svědky nehody i řidiče auta, aby se přihlásili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám