Hlavní obsah

Řidič srazil motocyklistku a ujel, i když ho prosila o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí odpoledne neznámý řidič nedal přednost motocyklistce a zranil ji na noze. Z místa nehody následně ujel, přestože jej devětadvacetiletá žena žádala o pomoc. Po řidiči policie pátrá. Za ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci mu hrozí až pět let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pondělí zhruba hodinu po poledni v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Řidič seděl ve voze vínové barvy, údajně mělo jít o fabii nebo peugeot. Na křižovatce ulic Nová a Školní nedal přednost motocyklistce a narazil jí do nohy.

"Po střetu řidič zastavil za křižovatkou, vystoupil z vozidla a zjišťoval rozsah poškození auta. Pak nasedl zpátky a i přes to, že na něj zraněná žena volala a žádala o pomoc, odjel ve směru ke zdejší základní škole a dále pak nezjištěným směrem," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Doplnila, že sténající ženě přivolala lékařskou pomoc majitelka jednoho z blízkých domů. Podle odhadů lékaře motocyklistka utrpěla zranění, jehož léčba může trvat až tři týdny. Policie žádá případné svědky havárie, aby se obrátili na kteroukoliv policejní služebnu nebo zavolali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám