Hlavní obsah

Řidič se čtyřmi promile kličkoval v cizím autě na Orlickoústecku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Králíky

Policisté v Pardubickém kraji vyšetřují 39letého cizince, který měl sednout za volant cizího fiatu a na frekventovaných silnicích ohrožovat provoz nebezpečnou jízdou. Tu zaznamenala posádka vozidla jedoucího za ním. Po zadržení nadýchal přes čtyři promile, opilý byl i jeho spolujezdec. Řidiči hrozí až dvouleté vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se čtyřmi promile na OrlickoústeckuVideo: Policie ČR

 
Článek

Mluvčí policie Lenka Vilímková ve středu uvedla, že cizinec sehnal Fiat Punto v jedné z obcí na Králicku, odkud ho vzal bez vědomí majitele.

„Bez řidičského oprávnění sedl se 4,22 promile alkoholu v dechu za volant a s o devět let mladším podnapilým spolujezdcem vyrazil po frekventovaných silnicích I. třídy,“ sdělila mluvčí.

Svědci natočili jízdu namol opilého řidiče na Nymbursku. Nadýchal čtyři promile

Krimi

Nebezpečnou jízdu zaznamenala palubní kamera vozidla jedoucího za ním. Když fiat u Červené Vody začal zastavovat, posádka dalšího auta toho využila a řidiči v další jízdě zabránila.

Policie případ řeší ve zkráceném řízení, řidiči hrozí trest za neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám