Hlavní obsah

Řidič s pervitinem v autě i v krvi se snažil ujet policii na Břeclavsku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustopeče

Známou firmu za volantem osobního vozu zaregistrovali v pátek minulého týdne policisté z obvodního oddělení v Hustopečích na Břeclavsku. Řidič před nimi ujížděl, nakonec ještě utíkal. Po zadržení se ukázalo, že měl pozitivní test na marihuanu a pervitin, který policie rovněž našla v autě vedle plynové pistole.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování řidiče na BřeclavskuVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informoval v pátek policejní mluvčí Pavel Šváb, podle něj policejní hlídka prokázala dobrý postřeh a osobní znalost, když si v ulicích města všimla za volantem osobního vozu Audi muže, který řídil i přes zákaz řízení.

„Podle očekávání řidič ignoroval znamení k zastavení a pokusil se policistům ujet. Zajel do boční ulice, zastavil a sprintoval pryč. Po několika vteřinách ho jeden z policistů dostihl a zadržel,“ uvedl mluvčí.

Zdrogovaného řidiče na Domažlicku zradily sjeté gumy, ze zatáčky vyletěl na zahradu

Krimi

Prověření potvrdilo, že muž má do července vyslovený zákaz řízení. Po pozitivním testu na drogy přiznal požití pervitinu a marihuany před jízdou. „Ve vozidle jsme objevili také 50 gramů bílé krystalické látky, u které orientační test také detekoval pervitin,“ dodal mluvčí.

Policisté prověřují i věci ze zavazadlového prostoru vozu, kde bylo několik nádob. Našli rovněž plynovou pistoli.

Australan s pervitinem za tři miliardy naboural do policejního auta

Koktejl

Pětačtyřicetiletý řidič se bude zodpovídat z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Problémy neminou ani spolujezdkyni. Ta přiznala, že svěřila řízení vozu osobě, u které věděla, že řídit nesmí. Je podezřelá z účasti na maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám