Hlavní obsah

Řidič při předjíždění odhodil motorkáře na zaparkovaná auta a ujel

Právo, mip
Česká Lípa

Po řidiči osobního auta značky Honda Shuttle modré barvy pátrají policisté na Českolipsku. Podle nich při předjíždění smetl motorkáře a ujel, aniž mu poskytl první pomoc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Nehoda se stala minulý týden v pátek při průjezdu Dubické ulice v České Lípě. Šofér se podle policie dostatečně nevěnoval řízení a nevšiml si, že ho předjíždí motocykl, když začal předjíždět před ním jedoucí auto. Následně se střetl s 44letým motorkářem, kterého odhodil na zaparkovaná auta u krajnice.

„Muž na motorce při nehodě utrpěl těžké poranění ruky, se kterým musel být ještě téhož dne v českolipské nemocnici operován. Šofér tmavě modré hondy na místě nehody ani nezastavil a pokračoval v jízdě dál. Policisté po něm proto nyní intenzivně pátrají,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle svědků mělo hledané tmavě modré auto na obou zadních světlech bílou nálepku s černou šipkou a jeho registrační značka začínala na znaky 4U7. „Policisty v této souvislosti zajímají nejen svědectví o průběhu této nehody, ale prosí veřejnost o pomoc při vypátrání viníka nehody a jeho auta,“ dodala Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám