Hlavní obsah

Řidič pobodal chodce

Právo, David Hluštík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O život bojuje od úterního rána v pražské Fakultní nemocnici Bulovka 48letý muž. Krátce po půlnoci ho totiž před očima manželky pobodal v Praze 8 27letý násilník. Policisté ho chytili jen několik minut po napadení. Je podezřelý z trestného činu vraždy.

Foto: Promo Screamers
Článek

Muž venčil se svou manželkou krátce po půlnoci psa v Cukrovarské ulici. Projíždějící škodovka vjela do kaluže a blátem oba pocákala. Muž podle policie bezprostředně zakřičel na řidiče auta, aby mu vysvětlil, proč vjel do ulice se zákazem vjezdu. "Řidič zastavil a krátkou slovní rozepři ukončil tím, že několikrát bodl muže do prsou. Vozidlo nechal stát na místě a zmizel," řekla Právu mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Těžce zraněný ještě stačil zavolat policii, která zalarmovala záchrannou službu. "Měl čtyři bodné rány do břicha a hrudníku. V ohrožení na životě jsme těžce zraněného převezli do traumacentra na Bulovku," uvedl ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz. Manželka z incidentu vyvázla bez zranění.

Podle popisu napadeného muže pohotovostní jednotka útočníka zanedlouho chytila. "Je podezřelý z trestného činu pokusu vraždy," sdělila Brožová. Zda byl útočník opilý nebo pod vlivem jiné návykové látky, nepotvrdila ani nevyloučila. "Všechno prokáže až další šetření," řekla.

Případ šetří policisté z pražského oddělení vražd. Tento případ pokusu vraždy je letos v hlavním městě už čtyřiačtyřicátý včetně vražd. Pražští policisté prozatím objasnili třicet devět případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám