Hlavní obsah

Řidič kradeného auta vláčel policistu zavěšeného na okně. Přesto neujel

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Na kradené auto, jehož pohyb avizovali moravskoslezští policisté kolegům ze Vsetínska, si počíhala policejní hlídka v Horní Bečvě. Zákrok se proměnil v honičku, při které nejprve prchající řidič několik metrů vláčel jednoho policistu autem po silnici, a nakonec havaroval a skončil v poutech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté zaznamenali ve vysílačce hlášení, že se ve směru od Ostravice směrem k obci Bílá v sousedním Moravskoslezském kraji pohybuje odcizené vozidlo. Hlídka policie se přesunula do Horní Bečvy, kudy zmíněné vozidlo po několika minutách skutečně projelo,“ uvedl v pondělí k události, která proběhla v pátek odpoledne, mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Petr Jaroš.

Policisté vůz dojeli a odstavili. Řidič zpočátku spolupracoval, předložil jim osobní doklady, doklady od vozidla a dokonce se podrobil i zkoušce na alkohol. Zkoušku na přítomnost omamných látek již však neabsolvoval a v automobilu se uzamkl.

„Sešlápnul plyn a prudce se rozjel. V tom mu policista chtěl zabránit a pootevřeným okýnkem se snažil strhnout řízení. To se ale nepodařilo. Policista se ještě několik metrů držel okýnka, než upadl na silnici,“ popsal Jaroš.

Ujíždějící vůz havaroval

„Hlídka i přes drobná poranění jednoho z policistů ujíždějící vozidlo pronásledovala. Honička skončila až v Rožnově pod Radhoštěm havárií ujíždějícího vozidla. Dříve, než se řidič vzpamatoval, měl na rukou pouta,“ řekl Jaroš.

Při kontrole na silnici se řidič vydával za někoho jiného. Ukázalo se, že jde o známého šestačtyřicetiletého muže z Frýdeckomístecka. Je podezřelý ze spáchání několika trestných činů. Soudce vsetínského okresního soudu na něj uvalil vazbu. V případě prokázání viny mu hrozí několikaletý trest odnětí svobody.

„Vsetínští kriminalisté žádají veřejnost o spolupráci, zajímají je informace přímých svědků pronásledování. Svá svědectví mohou policistům sdělit na telefonním čísle 974 680 454 nebo na lince 158,“ sdělil dále Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám