Hlavní obsah

Řidič kamiónu tak věřil navigaci, že nakonec nemohl tam ani zpět

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Bezmezná důvěra v navigaci se nevyplatila v pondělí ráno řidiči kamiónu ve Zlíně. Muž tak intenzivně důvěřoval přístroji, že si nevšiml, jak se kolem zužuje silnice. V okamžiku prozření už bylo pozdě, v jedné z křižovatek už kolos nemohl tam ani zpět.

Článek

„Řidič kamiónu důsledně poslouchal příkazy navigace a havaroval v úzkých uličkách Zlína. Nestačil zatočit do sjezdu a s návěsem havaroval mimo vozovku. Tahač těsně minul elektrickou rozvodnou skříň a zůstal v podmáčené půdě. Několik desítek občanů tak nemohlo odjet ze svých domovů a do města,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Nejdříve bylo nutné odtlačit havarovaný tahač od elektrických rozvodných skříní. Po částečném vyjetí tahače z chodníku na silnici bylo nutné odtlačit dlouhý návěs, který znemožňoval další manévrování. Návěs byl naložen jen zčásti a pro lepší smýkání hasiči podlévali kola vodou.

„Kolem desáté hodiny se postupným křižným manévrováním, za stálé podpory a tažení jeřábem, podařilo soupravu dostat částečně ze silnice. Čekající lidé tak mohli vyjet ze zablokované části Zlína,“ řekl mluvčí hasičů.

Po další půlhodině manévrování se podařilo celou soupravu nasměrovat do prostoru, ze kterého se řidiči podařilo vyjet. Tahač byl poškozen jen minimálně a mohl pokračovat v cestě. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám