Hlavní obsah

Řidič jel v Šumperku s přetíženým náklaďákem v žalostném stavu, sám byl zdrogovaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Přetížený náklaďák s poškozenými brzdami i koly zastavili v úterý v Šumperku při kontrole policisté. Třiatřicetiletý řidič byl navíc pod vlivem drog. Právo ve čtvrtek o případu informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Nákladní auto, které řídil zdrogovaný řidič, bylo v žalostném stavu. Foto Policie ČR

Článek

Dopravní policisté v Šumperku se v rámci kontrol nákladní dopravy zaměřili podle ní mimo jiné také na dodržování hmotnostních limitů. Krátce po zahájení akce zastavili řidiče nákladního vozu značky Iveco.

Nákladní auto, které řídil zdrogovaný řidič, bylo v žalostném stavu. Foto Policie ČR

„Při důkladné kontrole policisté zjistili, že je vozidlo v natolik špatném technickém stavu, že svou jízdou v podstatě bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Vedle poškozeného úchytu světlometu, sjetých pneumatik a prasklých brzdových kotoučů chyběl i upevňovací šroub na levém předním kole. Celý disk byl posunutý a zasahoval do dalších upevňovacích šroubů. Vůz byl navíc o tunu přetížený,“ uvedla mluvčí.

Řidiče na D1 zradil nízký cukr, s kamionem skončil na boku za svodidly

Krimi

Během kontroly vyšlo podle ní najevo i to, že řidič opakovaně nedodržuje bezpečnostní přestávky a že se s autem jezdilo i bez vložené karty řidiče.

Auto mělo mimo jiné špatně upevněné pneumatiky. Foto Policie ČR

„Po předložení potřebných dokladů k řízení a provozu vozidla vyzvali policisté řidiče, aby se podrobil také dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Ten ukázal pozitivní hodnoty u látek amfetamin/metamfetamin a THC. Proto policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil také lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž muž souhlasil,“ konstatovala Neubauerová.

Zraněný řidič dodávky zůstal po nehodě složitě zaklíněný pod návěsem kamionu

Krimi

Další jízdu policisté řidiči zakázali. „Měl plno starostí nejen se zajištěním překládky nákladu, ale i odtahem samotného vozidla,“ dodala policejní mluvčí s tím, že přestupky, kterých se řidič dopustil, budou oznámeny příslušným správním orgánům k dalšímu projednání.

Vůz měl také sjeté pneumatiky. Foto Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám