Hlavní obsah

Řidič autobusu vrátil seniorovi nalezených 160 tisíc

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Minulý týden na konci jízdy našel řidič autobusu hromadné dopravy v Ostravě ve voze zapomenutou tašku se sto šedesáti tisíci korunami. Aniž by zaváhal, nahlásil její nález a poctivě vrátil 85letému seniorovi z Ostravy-Poruby všechny peníze i s doklady.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Ztrátou 160 tisíc korun se začali zabývat ostravští policisté předminulou středu, když jim to přišel nahlásit starší muž. „Ve 14 hodin přišel na obvodní oddělení v Porubě nešťastný muž, že v autobuse zapomněl nákupní tašku. Spolu s taškou nechal v autobuse doklady, klíče, ale hlavně peněženku se 160tisíci korunami,“ vylíčila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Ty právě vybral v bance.

Policisté proto zavolali na dopravní dispečink MHD Ostrava, aby kontaktoval řidiče autobusu, jestli v autobuse něco nezůstalo. „Řidič linky číslo 58 jim řekl, že tašku našel za prvním sedadlem,“ sdělila Holčáková. Policisté proto seniora okamžitě zavezli na konečnou zastávku. Ten po kontrole zavazadla spokojeně konstatoval, že v tašce opravdu nic nechybí.

Poctivý šofér - Elimír Horváth - jezdí autobusem už 36 let. „Když něco najdu, tak to vrátím. Nevidím na tom nic mimořádného. Jsem rád, že pan, který to ztratil, byl šťastný, což na něm bylo evidentně vidět,“ konstatoval. Řidič řekl, že ani nezjišťoval, co všechno v tašce je.

„Proto jsem ani nevěděl, že v ní je tolik peněz. Když jsem narazil na doklady, tak jsem to všechno předal na konci, jako vždycky. Věděl jsem, že se majitel najde,“ vylíčil. Od 85letého muže dokonce odmítl přijmout jakoukoliv odměnu. „Bylo mi to trapné, proto jsem odmítl,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám