Hlavní obsah

Řidič autobusu dostal v Olomouci pěstí od rozčileného šoféra

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Rozčilený řidič osobního auta napadl v úterý odpoledne pěstí v Olomouci řidiče jednoho z městských autobusů. K útoku došlo na křižovatce na okraji města. Následně násilník z místa odjel. Řidič autobusu musel vyhledat lékařskou pomoc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se podle mluvčího městské policie Petra Čunderleho odehrál na křižovatce ulic Přemysla Oráče a ulice Přerovské v místě, kde je zúžená vozovka a dopravní značení upravuje přednost protijedoucích vozidel.

„Před autobusem v protisměru zastavilo vozidlo Renault Clio, které mu znemožnilo pokračovat v jízdě. Řidič osobního vozidla se dožadoval, aby autobus z místa vycouval. Po chvíli muž vystoupil z osobního vozidla, přistoupil k autobusu a přes otevřené okno udeřil pěstí řidiče do ramena,“ uvedl ve středu mluvčí s tím, že autobus měl mít v jízdě přednost. Poté řidič renaultu vycouval a z místa odjel.

Řidič se nechal vyšetřit

Případ se i nadále vyšetřuje. Autobus byl vybaven kamerou, která zachytila také státní poznávací značku osobního auta.

Řidič podle Čunderleho dojel na konečnou, kde jej vystřídal za volantem kolega, a pak vyhledal lékařskou pomoc. „Podle zdravotního stavu, zejména pak doby léčení, se rozhodne, zda bude případ postoupen magistrátu jako přestupek, nebo policii pro podezření ze spáchání trestného činu,“ dodal mluvčí olomouckých strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám