Hlavní obsah

Řepka dostal další půlrok vězení navíc, odsedí si 2,5 roku

Praha

Fotbalista Tomáš Řepka dostal po dvouletém trestu vězení dalších šest měsíců navíc. Krajský soud v Praze totiž potvrdil rozhodnutí okresního soudu v jednom z jeho případů a potvrdil mu půlroční trest. Řepka by se měl v nejbližších týdnech dostavit do pražské ruzyňské věznice.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka (na archivním snímku z 5. března 2019) půjde do vězení.

Článek

Krajský soud potvrdil půlroční trest v neveřejném zasedání 30. dubna a jeho výsledek je zapsán v databázi soudních řízení, kde je uvedeno, že rozhodnutí soudu prvního stupně bylo potvrzeno. Na rozhodnutí upozornil v pátek server idnes.cz.

Soud prvního stupně dal v únoru Řepkovi tresty dva. Jeden za řízení auta v opilosti a druhý za porušení zákazu řízení. Kromě půlročního trestu vězení také tři měsíce za mřížemi. V případě kratšího trestu soud bude chtít zřejmě vrátit případ k novému projednání. Není však jasné, který trest se týká řízení v opilosti.

Tomáš Řepka dostal dva roky natvrdoVideo: Novinky

Řepka dostal v pondělí u Městského soudu v Praze dva roky natvrdo za zpronevěru a internetové útoky na svou druhou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech. Soud tak vyhověl odvolání státní zástupkyně, podle níž nebyl důvod ke snížení trestu pod dvouletou spodní hranici zákonné sazby za zpronevěru.

Porušil podmínky

Fotbalista řídil opilý v září 2015, policisté mu naměřili 1,39 promile. Soud ho potrestal tříměsíční podmínkou a zákazem řízení na rok a půl. O pár měsíců později byl chycen při řízení a opět pod vlivem alkoholu. Soud mu vyměřil půlroční podmínku, roční zákaz řízení a pokutu 90 000 korun.

V únoru mu pak Okresní soud pro Prahu-západ přeměnil podmíněné tresty za řízení v opilosti na devět měsíců vězení, protože se ve zkušební době neosvědčil. Řepka podal proti rozhodnutí stížnost, o které nyní rozhodl krajský soud.

Reklama

Související články

Řepka dostal 15 měsíců natvrdo za zpronevěru

Obvodní soud pro Prahu 6 poslal ve čtvrtek někdejšího fotbalového reprezentanta Tomáše Řepku na 15 měsíců do vězení za zpronevěru a poškození cizích práv....

Výběr článků

Načítám