Hlavní obsah

Ředitel ústeckého úřadu pro rozdělování dotací zůstane ve vazbě

Právo, ape
Ústí nad Labem

Ředitel Úřadu regionální rady Severozápad Petr Kušnierz, který je kvůli podezření z machinací při rozdělování evropských dotací ve vazbě, tam zůstane i nadále. Krajský soud v Ústí nad Labem ve středu podle náměstkyně krajského státního zástupce Lenky Bradáčové zamítl stížnost všech čtyř vazebně stíhaných lidí, kteří byli zatčeni v březnu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Úřad regionální rady v Ústí nad Labem

Článek

Kvůli podezření z korupce na úřadu stíhá státní zástupce celkem sedm lidí; tři z nich byli obviněni z podplácení, čtyři z přijímání úplatku a jeden člověk je navíc obviněn z vydírání.

Ve vazbě bylo od března celkem pět lidí, jeden z nich byl ale už dříve kvůli pominutí důvodů vazby propuštěn na svobodu. Mluvčí soudu Irena Jeřábková pouze potvrdila, že soud rozhodl, kvůli neveřejnému projednávání ale případ nechtěla komentovat.

Celý případ by se v následujících měsících mohl už dostat k soudu, podle některých odhadů by to mohlo být v září. "Vyšetřování chceme ukončit do konce července. Obvinění se potom budou seznamovat se spisem a celý případ bychom rádi uzavřeli co nejdříve," řekla ČTK Bradáčová.

Kušnierz stále zůstává zaměstnancem úřadu regionální rady, i když už dočasně není jeho ředitelem. Nyní má neplacené volno, vazba se mu prodloužila o další tři měsíce. Jeho případ je jedním z důvodů, proč Evropská komise celému regionu Severozápad před několika dny pohrozila zastavením proplácení dotací. Chce vysvětlení jak Kušnierzova případu, tak i proplácení dotací do společnosti Krajská zdravotní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám