Hlavní obsah

Rány baseballkou a kopance. Muž z Náchodska objednal zbití partnera bývalé družky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Nebezpečné pronásledování, označované jako stalking, vyhrožování a pokus o těžké ublížení na zdraví. To je výčet trestných činů, ze kterých kriminalisté obvinili 33letého muže z Náchodska. Podle policie byl v patách své bývalé přítelkyni a nakonec si najal na jejího nového partnera dvojici mužů, kteří ho zkopali a zbili baseballovou pálkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Lucie Konečná. Zhrzený muž podle kriminalistů od loňského prosince pronásledoval expartnerku a vyhrožoval násilím jejímu novému příteli prostřednictvím internetových sociálních sítí, SMS zpráv a telefonních hovorů.

„Rovněž se měl často vyskytovat v okolí jejich bydliště, kdy měl opakovaně vyhledávat osobní blízkost bývalé partnerky i přes její zamítavý postoj,” uvedla mluvčí s tím, že jednou hrozby vystupňoval ke skutečnému napadení muže.

Recidivista po propuštění z vězení měsíce pronásledoval expřítelkyni, pak ji znásilnil

Krimi

Nezůstalo ale jen u toho. „Vážnost svých výhrůžek podpořil i najmutím dvou mužů, kteří měli poškozeného fyzicky napadnout, a to za příslib finanční odměny a pervitinu,” sdělila Konečná.

Pro samotný útok si vybrali bydliště muže, načež ho několik dní před plánovanou akcí sledovali, aby se na vše důkladně připravili.

Odmítnutý ctitel z Klatovska volal 50krát denně, nakonec přišel s benzinem a nožem

Krimi

„Následně v ranní době s maskováním přes obličej měli poškozeného zkopat a udeřit minimálně šestnácti ranami baseballovou pálkou,” upřesnila mluvčí.

Kriminalisté v předešlých dnech obvinili expartnera a dvojici násilníků z pokusu o těžké ublížení na zdraví, muž navíc čelí trestnímu stíhání kvůli stalkingu a vyhrožování. Všem hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám